Concurs pentru ocuparea pe perioadă determinată a unor posturi contractuale vacante

A N U N Ț

 

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani organizează concurs pentru ocuparea, pe perioadă determinată, a  următoarelor posturi contractuale vacante, conform Ordinul Președintelui nr. 64/2007 :

 

– 2 posturi medic veterinar  grad debutant;

 – 1 post asistent veterinar treapta IA;

 

Condiţii de desfăşurare a concursului:

Termen de depunere a dosarelor de înscriere: până la 23 mai 2019, ora 17:00;

Data de susținere a probei scrise: 31 mai 2019, ora 11:00;

Interviul va avea loc în data de 04 iunie 2019;

Locul de desfășurare a concursului: sediul D.S.V.S.A. Botoșani, str. T. Vladimirescu nr. 17;

Dosarele de înscriere la concurs se pot depune la sediul D.S.V.S.A. Botoșani, str. T. Vladimirescu nr. 17, secretariatul comisiei de concurs – Compartimentul Resurse umane;

 

Mentionam faptul ca posturile scoase la concurs vor fi în abatoare.

 

Condiţii specifice pentru ocuparea posturilor vacante de medic veterinar grad debutant:

  1. Pregătire de specialitate: – studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, în domeniul medicină veterinară, specializarea medicină veterinară;
  2. Vechime în specialitatea studiilor: – fără vechime;

 

Condiţii specifice pentru ocuparea postului vacant de asistent veterinar treapta IA;

  1. Pregătire de specialitate: – studii medii liceale de specialitate absolvite cu diplomă de bacalaureat, în domeniul veterinar;
  2. Vechime în specialitatea studiilor necesare: – minimum 9 ani;

 

Conţinutul dosarului de înscriere :

a) cerere de înscriere la concurs adresată conducătorului autorităţii sau instituţiei publice organizatoare;

b) copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz;

c) copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, precum şi copiile documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor specifice ale postului solicitate de autoritatea sau instituţia publică;

d) carnetul de muncă sau, după caz, adeverinţele care atestă vechimea în muncă, în meserie şi/sau în specialitatea studiilor, în copie;

e) cazierul judiciar sau o declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcţia pentru care candidează;

f) adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului sau de către unităţile sanitare abilitate;

g) curriculum vitae;

h) alte documente relevante pentru desfăşurarea concursului.

 

NOTĂ:

(1) Adeverinţa care atestă starea de sănătate conţine, în clar, numărul, data, numele emitentului şi calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătăţii.

(2) În cazul documentului prevăzut la alin. (1), lit. e), candidatul declarat admis la selecţia dosarelor, care a depus la înscriere o declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale, are obligaţia de a completa dosarul de concurs cu originalul cazierului judiciar, cel mai târziu până la data desfăşurării primei probe a concursului.

(3) Actele prevăzute la lit. b), c), d) şi h) vor fi prezentate şi în original în vederea verificării conformităţii copiilor cu acestea.

Data anunţului: 09 mai 2019

 

Director executiv,

Dr. Vasiliu Minodora

 

 

BIBLIOGRAFIA DE CONCURS

Medic veterinar grad debutant:

  1. Regulamentul (CE) nr. 853/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr.L139/55 din 30 aprilie 2004, cu amendamentele ulterioare ;
  2. Regulamentul (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformității cu legislația privind hrana pentru animale și produsele alimentare și cu normele de sănătate animală și de bunăstare a animalelor, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L165/1 din 30.04.2004, cu amendamentele ulterioare ;
  3. Regulamentul (CE) nr. 178/2002/CE de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației alimentare, de instituire a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței produselor alimentare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 31 din 1 februarie 2002, cu amendamentele ulterioare;
  4. Regulamentul (CE) nr. 854/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a normelor specifice de organizare a controalelor oficiale privind produsele de origine animală destinate consumului uman, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L139/83 din 25.06.2004, cu amendamentele ulterioare;
  5. Ordinul Preşedintelui ANSVSA nr. 10/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind marcarea şi certificarea produselor de origine animală destinate consumului uman, cu excepţia cărnii proaspete M: O nr. 927 din 11 octombrie 2004, cu amendamentele ulterioare;
  6. Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 180/18.06.2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind protecţia animalelor în timpul sacrificării şi uciderii ( M.O. 721/23.08.2006.)– care transpune Dir. Cons. 93/119/CE;
  7. Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 64/08.03.2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unităţile care produc alimente de origine animală (M.O. nr.202/26.03.2007), cu amendamentele ulterioare;
  8. Regulamentul (CE) nr. 999/2001 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unor reglementări pentru prevenirea, controlul și eradicarea anumitor forme transmisibile de encefalopatie spongiformă, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 147 din 31.05.2001, cu amendamentele ulterioare ;
  9. Regulamentul (CE) nr.1760/2000 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unui sistem de identificare şi înregistrare a bovinelor şi privind etichetarea cărnii de vită şi mânzat şi a produselor din carne de vită şi mânzat şi de abrogare a Regulamentului nr. 820/97 al Consiliului, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 204 din 11 .08.2000, cu amendamentele ulterioare;
  10. Regulamentul (CE) nr. 1069/2009 de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman, cu amendamentele ulterioare;
  11. Regulamentul (CE) nr. 2073/2005 al Parlamentului European şi al Consiliului privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L338/1 din 22.12.2005, cu amendamentele ulterioare;
  12. Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unor norme generale de igienă care se aplică alimentelor de origine animală, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr.L139/55 din 30 aprilie 2004, cu amendamentele ulterioare.
  13. Ordinul ANSVSA 35/2016 Norme metodologice de aplicarea Programului actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si înregistrare a  bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor si ecvideelor, cu amendamentele ulterioare.
  1. ORDIN nr. 111 din 16 decembrie 2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, cu amendamentele ulterioare;
  2. Regulamentul (UE) NR. 142/2011 de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1069/2009 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman și de punere în aplicare a Directivei 97/78/CE a Consiliului în ceea ce privește anumite probe și produse care sunt scutite de la controalele sanitar-veterinare la frontieră în conformitate cu directiva menționată, cu amendamentele ulterioare;
  3. Ordinul ANSVSA nr. 67/2012 privind condiţiile sanitar-veterinare care trebuie respectate la mişcarea suinelor vii pe teritoriul României şi pentru modificarea unor norme sanitare veterinare.
  4. Ordinul ANSVSA 40/2010 privind aprobarea Normei sanitare veterinare pentru implementarea procesului de identificare şi înregistrare a suinelor, ovinelor, caprinelor şi bovinelor, cu amendamentele ulterioare;
  1. Legea 53/2003 – Codul Muncii, cu amendamentele ulterioare;
  2. Legea nr. 477/2004 privind Codul de conduită a personalului contractual din autorităţile şi instituţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare;

 

Asistent veterinar treapta IA:

1.Regulamentul (CE) nr. 853/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr.L139/55 din 30 aprilie 2004, cu amendamentele ulterioare.

2.Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 64/08.03.2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unităţile care produc alimente de origine animală (M.O. nr.202/26.03.2007), cu amendamentele ulterioare;

3.Regulamentul (CE) nr. 999/2001 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unor reglementări pentru prevenirea, controlul și eradicarea anumitor forme transmisibile de encefalopatie spongiformă, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 147 din 31.05.2001, cu amendamentele ulterioare ;

4.Regulamentul (CE) nr. 854/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a normelor specifice de organizare a controalelor oficiale privind produsele de origine animală destinate consumului uman, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L139/83 din 25.06.2004, cu amendamentele ulterioare;

5.Ordinul Preşedintelui ANSVSA nr. 10/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind marcarea şi certificarea produselor de origine animală destinate consumului uman, cu excepţia cărnii proaspete M: O nr. 927 din 11 octombrie 2004, cu amendamentele ulterioare;

6.Regulamentul (CE) NR. 1069/2009 din 21 octombrie 2009de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1774/2002 (Regulament privind subprodusele de origine animală;

7.Regulamentul (UE) NR. 142/2011 de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1069/2009 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman și de punere în aplicare a Directivei 97/78/CE a Consiliului în ceea ce privește anumite probe și produse care sunt scutite de la controalele sanitar-veterinare la frontieră în conformitate cu directiva menționată.

8.Legea 53/2003 – Codul Muncii, cu amendamentele ulterioare;

9.Legea nr. 477/2004 privind Codul de conduită a personalului contractual din autorităţile şi instituţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare;

 

Relații suplimentare se pot obține la sediul DSVSA Botoșani și la numărul de telefon 0231.512766.

 

Concursul se afișează în data de 09 mai 2019.