Preluare din presa locală – Alarmă falsă la Botoșani: Porci morți ARUNCAȚI într-o pădure

Alarmă falsă la Botoșani: Porci morți ARUNCAȚI  într-o pădure

 

Doi porci morți la marginea unei păduri din Botoșani a stârnit indignarea directorului DSVSA  care a avut de transmis un mesaj populației.

Minodora Vasiliu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că s-a găsit la marginea pădurii de la Vorona doi porci morți și imediat autoritățile au acționat ca și cum ar fi vorba de cazuri de pestă porcină. Însă, din fericire nu s-au confirmat.

„Am fost dezamăgiți noi ca Direcția Sanitar Veterinară în momentul în care chiar dacă nu s-au confirmat pentru că orice mortalitate la porc sălbatic sau porc domestic în condițiile actuale doar o tratăm ca suspiciune de pestă porcină africană. Am fost dezamăgiți, în condițiile în care acum o lună la marginea pădurii de la Vorona am găsit doi porci domestici morți, dar cu urechile tăiate.A muri porcul într-o exploatație și a-l arunca la marginea unei păduri ca și cum nu este al tău nu cred că ne face cinste nouă celor din județul Botoșani”,

a declarat Minodora Vasiliu, director DSVSA

Și cu această ocazie, Minodora Vasiliu a transmis un mesaj populației.

„Vreau să transmit populației având în vedere că primul focar care a apărut în România a fost din cauza unor lături a unor produse alimentare aduse din Ucraina. Aș vrea încă o dată să atenționez populația chiar dacă nu e boală care apare la om și este o boala care afectează țara din punct de vedere economic. Asta nu înseamnă că nu trebuie să ne dăm interesul. Și să aibă foarte mare grijă ce dau în alimentația porcilor, cu ce echipamente, îmbrăcăminte intră în exploatația unde își îngrijesc porcii. Iar toate aceste mișcări să se facă prin medical veterinar și neapărat identificarea animalelor. Și mai mult decât atât, orice semn de boală să fie anunțat medical veterinar”,

a declarat Minodora Vasiliu, director DSVSA

La final, concluzia a fost una cât se poate de clară „Aș ruga populația să nu mai apeleze populația la astfel de tertipuri care nu ne fac cinste”